FD: Financiële ombudsman tegengewerkt

Ombudsman financiële dienstverlening Jan Wolter Wabeke is vorig jaar gefrustreerd opgestapt bij klachtenorgaan Kifid. Hij werd tegengewerkt door het bestuur en de directie. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De krant beschikt onder meer over een brief van de voormalige directiesecretaresse van Kifid aan het bestuur. Hierin staat dat directeur Kees Oosterholt haar opdroeg Wabeke te ‘bespioneren’. Zij moest mail, post en telefoontjes die voor hem binnenkwamen filteren. Uitnodigingen voor vergaderingen en interviews moest zij onderscheppen. Oosterholt probeerde zo te verhinderen dat Wabeke openbare uitspraken zou doen die de financiële sector niet bevallen.

Het bestuur van Kifid, waarin banken en verzekeraars domineren, werkte Wabeke verder tegen door het budget voor klachtenbehandeling klein te houden. Ook bekritiseerden bestuursleden Wabeke in de wandelgangen over zijn stellingnames in specifieke dossiers, zoals de provisies die verzekeraars aan tussenpersonen betalen.

Wabeke vertrok in september vorig jaar terwijl hij eigenlijk tot 2012 zou aanblijven. De secretaresse is uit ongenoegen ook opgestapt.

Bron: BNR.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *